Kerstin & Carlos

Det är alltid en speciell känsla att fotografera en väns bröllop. Det finns en annan slags nervositet och emotionell laddning som skiljer sig från de andra bröllopen.
Kerstin har jag känt sedan gymnasiet och mitt första minne av henne är att vi halsar från en flaska sprit, hånglar och jag vill minnas att vi rullar runt på gräset och känner oss rebelliskt ungdomliga.
Kanske första och enda gången jag halsar sprit.
För några år sen begav hon sig ut på en resa och där, i en bar i Kambodja, träffar hon mannen i sitt liv. När hon skrev till mig och berättade om denna fantastiska man så sa hon direkt “Malin, jag har träffat mannen jag ska gifta mig med!” Även om alla yttre omständigheter gjorde att jag kände mig aningens skeptisk så var det helt nytt att höra de där starka orden. Sagt och gjort. I lördags fick hon sin Carlos.
Eller, egentligen hade de haft ett surprise-bröllop i Australien redan, men ändå, för oss i Sverige var detta det första!

Earth Sister

Earth Sister

Den där fredagen, då Stockholms hjärta gick i bitar (för en stund), befann jag mig strax innan i skogen vid Flatenbadet och hade kreativ tid med denna starka, vackra och inspirerande kvinna. 
Ledord för fotograferingen var styrka, sårbarhet, kvinnlighet, naturen, allt med hippie-vibe. 
Sanna jobbar med intuitiv healing och har precis släppt denna fantastiska EP under sitt namn Earth Sister:  https://open.spotify.com/album/16xsvtiwf0d9JWuBeMXWwd

Bohemiskt och lantligt vintage-drömbröllop i Öllösa gamla byskola

Bohemiskt och lantligt vintage-drömbröllop i Öllösa gamla byskola

Clara & Olas bröllop kan beskrivas som bohemiskt, rustikt, romantiskt, lantligt vintage-drömbröllop med kletzmer-band och dans på borden i en gammal sliten byskola i Öllösa utanför Malmköping.

När grisbondens jänta fallit i kärlek

När Anna och Henrik var på första mötet hos mig så kände jag direkt att det här var ett par jag ville jobba med. Varma, intelligenta och jordnära. 
Efteråt har de berättat för mig att redan så snabbt som när jag gått för att hämta kaffe så viskade de till varandra "hon ska fota vårt bröllop!" 
Beviset på hur stark deras relation är blev tydligt när Anna berättade att de på distans ordnat hela bröllopsplaneringen, då Anna jobbar utomlands. Hur Anna suttit och sytt 400 vimplar för att pryda partytältet med, skrivit för hand på 70 servetter och packat om mentosrullar i nya papper. Jag kan riktigt tänka mig hur mycket kärlek som ligger bakom en krävande bröllopsplanering som sköts med mängder av mil emellan varandra.
Bröllopet ägde rum på landsbygden i Lidköping, på gården där Anna växt upp. Jag blev ditbjuden dagen innan bröllopet för grillning med gästerna och för att känna in miljöerna. Jag körde på många fina landsvägar och små slingirga byvägar innan jag nådde fram till deras magnifika herrgård. Jag fick rysningar av hur filmisk miljön kändes. Som pricken över i'et prydde en gigantisk gammal vacker klocka toppen av byggnaden, "det här är bara för perfekt" tänkte jag!
Höjdpunkten den kvällen var när Anna drog på sig en rejäl fleecetröja ovanpå sin fina klänning och bad mig hoppa upp på fyrhjulingen för att reka områdets natur. Jag hade rysningar i hela kroppen av upplevelsen, naturen så stilla, kvällssolen som lyste vackert och fyrhjulingen som tog oss fram obegränsat. Naturen var som en gottepåse för ett fotograf-öga och jag insåg att vi skulle inte ens hinna med en bråkdel av alla vackra platser, så jag passade på att njuta varje sekund. 

Det finns så många fina moments från Anna och Henriks bröllopsdag att nämna men de berättar sig bäst i bilder.
Missa inte detaljerna som parise-godishjulet som Henrik byggt, mentos-"MINT-TO-BE" rullarna som Anna pysslat ihop, de handskrivna servetterna i kyrkan med olika budskap på och deras solfjäder-programblad.
 

Bulle med en utsikt av Uppsala

Förra sommaren fotade jag Anna & Johans slottsbröllop som blev en riktig saga! De vann dessutom priset som "Årets bröllopspar". Nu väntar dom sitt första barn och ville gärna ha bilder med magen till utsikts av fina Uppsala där de precis köpt hus. Vi var runt på mängder av olika platser i Uppsala och blandade både självklara platsval med mer anonyma platser.

(Här kan man kika på deras sagolika bröllop: http://www.malinsydne.com/blogg/2016/2/5/anna-johans-slottsbrllop )
 

Bergendals med Anniken & Jonas

Samma vecka som Anniken & Jonas bröllop träffades vi upp för att fota bilder de skulle dekorera festlokalen med. Det var en av de första stekande varma dagarna och de hade sin underbara, charmiga och flåsande vovve Elliot med sig. Happy me! 
På bröllopsdagen hade vi inte fullt lika strålande väder, då ersattes solen med paraplyer och mäktiga regndroppar. Men vad ska man med en strålande sol till, när bröllopsparet är så här galet snygga?
Älskar bilden där Elliot släpper världens brakfis och ser lagom nöjd ut.

Att viga sig i snöstorm

Februaribröllop, där man in i det sista hoppas att de där vita snöflingorna ska vräka ner från himlen dagarna innan för att sedan ligga som ett färskt, vitt gnistrande snötäcke, gärna med solsken som grädde på moset. Men alltid en chansning. Veronica & Micke hade turen att få ett vinterbröllop, ett maxat sådant! Där det minuterna innan vigseln sprids en liten lätt oro bland gästerna "Ska dom verkligen gifta sig i snöstormen...?!" Det rekas lite snabbt backup-plats inomhus för vigsel men Veronica är bestämd. Det blir ute! Men snabbt, vi speedar på allt snabbt som attan!  Eftersom jag själv inte stod där i tunn klänning med bara ben utan med vinterjacka och massvis med koftor under så var mitt enda lilla bekymmer att försöka undvika att få snöflingor på linsen och att försöka sätta fokus när det yr omkring en. Snabbt gick det, men väldigt häftigt. Jag tror att alla som stod där ute och frös är nöjda när de glatt kan titta tillbaka på dom här bilderna över galna Veronica och Micke som propsade på att ha sin vigsel där ute i stormen.
Att dom fick ett riktigt vinterbröllop är det inga tvivel om! 

Platsen är Såstaholm och jag kan verkligen rekommendera det, så himla trevligt och snyggt ställe!

Ps! Behöver jag påpeka att Mickes extremt lika bror är hans tvilling? Lagom pinsamt förvirrande när jag inför de sista timmarna drar tag i hans tvillingbror och ber honom komma ut för några kvällskyss-bilder med Veronica, haha! "Det är nog min bror du letar efter...." 

Magi i Jämtland

De flesta av mina bröllopskunder gör ett väldigt starkt intryck på mig. Jag får komma in i den bästa av eufori mitt i deras kärlek, bland deras familjer och vänskapskrets och detta lämnar mig starkt kärleksfylld. Vilket är en av anledningarna till att bröllopsfotograf är ett drömyrke! 
Det finns också de bröllopsparen som tar en till en nivå högre.
Det gjorde Karin & Konrad som med oerhörd gästvänlighet bjöd med mig med pojkvän och hund för att fota deras bröllop i Jämtland. Första och eventuellt den enda gången som jag sitter på en kunds bröllopsmiddag, placerad till bords mitt emot min käresta och vår och bröllopsparets franska bulldog under bordet. :-D Helt fantastiskt!
Att Karin & Konrad valt att ha bröllopet i en charmig och enkel danslokal i Jämtland som ligger mig varmt om hjärtat, kändes extra speciellt. Vi fotade porträtten i den vackra, karga nordiska miljön och delar av naturen hade fått höstiga färger.