Try, error & succed

Jag tänkte prata lite om vikten av att våga göra fel, att misslyckas på vägen, att hålla fast vid sin vision och testa sig fram tills man fått det resultat man önskar.

Hanna Turi är, förutom min bästa vän, en fantastisk musiker. Jag har fotat hennes artistbilder sedan hon startade sin resa som musiker. Eftersom vi känner varandra så väl och vi jobbat så himla mycket tillsammans kan det vara svårt att skapa nytt tillsammans. För vår del funkar det bäst med att alltid lägga förväntningarna på noll, för att sedan släppa kreativiteten lös. Det har alltid blivit bäst bilder på det sättet. 
Jag går igång väldigt mycket på skapandet i stunden, att inte veta om förutsättningarna och bara låta alla konstnärliga sinnen få jobba på högvarv. Jag gissar att det är därför jag älskar att fota bröllop så mycket, Jag rekar sällan miljöer innan bröllopsdagen, just för att jag älskar att jobba snabbtänkt i de förutsättningar som jag befinner mig i. 
Denna fotosession med Hanna Turi var en heldag tillsammans med bandet Good Harvest, där fokus var på att de skulle få nya pressbilder. Vi jobbade på samma sätt där, utan för mycket planering där vi gjorde stylingen på plats innan det var dags att gå ut och fotografera. Det enda jag hade att gå på var en känsla som fanns i mig. (Visar er ett utkast från fotograferingen med Good Harvest)

När vi fotade Hanna så fick jag en vision om att vira in henne i vårt lapptäcke vi tog med oss från Indien. Jag älskar dom snygga färgerna och eftersom Hanna själv är ett lapptäckes-proffs tänkte jag att det kunde passa fint. Hanna var inte helt pepp på idén när vi började fotograferingen och kände sig mest ful och obekväm. Jag tycket själv att det såg riktigt illa ut men höll fast vid att fortsätta på samma idé. Stylingen ser bara sjukt plojjig ut och Hannas skeptism lyser igenom ordentligt. Jag bytte optiken till mitt 70-200mm 2,8  och vi började närma oss det resultatet jag ville åt. Good Harvest-Hanna fick assistera och hålla upp ett torkat blad från ormbuske. Lite mer motljus och ett annatr uttryck på Hanna och vips så var vi prick i min vision. 
Det kan vara så himla viktigt att våga testa en idé, ändra vinkel, testa ett annat ljus, ett annat uttryck, eller en oväntad redigering om någonting inte känns helt rätt. Lika viktigt att våga släppa en idé som visar sig inte alls hålla i praktiken. 

 

Skärmavbild 2015-11-30 kl. 16.20.50.png
Ett utkast från fotograferingen med Good Harvest. Vi testade massvis med idéer som hade kunnat bli total pannkaka pga extrem klyschighet men som funkar riktigt bra tycker jag!

Ett utkast från fotograferingen med Good Harvest. Vi testade massvis med idéer som hade kunnat bli total pannkaka pga extrem klyschighet men som funkar riktigt bra tycker jag!