Ultrarapidvigsel i Stadshuset

Det spelar ingen roll om vigseln mellan två människor sker i världens pampigaste slott, hemma i trädgården eller som helgens bröllop, tre minuters vigsel alá Stadshuset, känslorna och beslutet är det samma. Lika stort. Lika viktigt.
- "I veckan var det som att vi kom på vad det verkligen innebär att vi ska gifta oss, då kändes det lite pirrigt.." sa Johan och Sophie i lördags när jag mötte upp dem inför deras vigsel. I lördags var det en sån där perfekt vårdag som man får lust att äta glass i solen! Bättre dag att gifta sig på kan man inte önska sig.
Sophies familj hade problem med taxi för att komma till vigseln och det märktes att nerverna började komma när de en kvart innan vigseln fortfarande inte var på plats. Men de hann i tid som tur! =)
Efter vigseln tog vi en snabb uppställd gruppbild och därefter skulle vi fota porträtt på Sophie & Johan. "Om en kvart kommer taxin som kör oss till restaurangen, därefter åker vi till Visby på lite bröllopsweekend".
"Det räcker om vi får typ två bra bilder, hade Johan sagt när vi möttes upp, och jag svarade *"Det kan du glömma, det blir mååånga fler bilder än så!" Och trots att vi bara hade ca 10 min på oss att fota porträtten så är det verkligen ingen omöjlighet till att få fina bilder. Jag visste att Johan & Sophie inte ville ha uppställda, poserade bilder och med det i minnet så gav jag dem total frihet att bara få vara med varandra, på sitt sätt. Kramas, pussas, titta på varandra. Förutsättningarna var väldigt avslappnade, trots tidspressen. 

a romantic and wierd dinner

Förra julen fick jag, Lars och hans syster Lotta och man ett presentkort på "Romantic Dinner" i kollektivet Prästgården av hans syster Lia. 
Ungefär ett år efter, kom inbjudan till denna mystiske romantiska middag.

När vi kom in i huset stod utställda baljor med väldoftande fotbad med rosblad att gå igenom för att komma in i matsalen. Kan säga att redan där, hade förväntningarna överträffats. Vi välkomnas in till ett glas hemmagjord kombucha utav en svartklädd person med glittermask och keps.
När vi kommer in i matsalen sitter ett perfekt utplacerat par klädd i lite gammaldags stil vid ett bord i ena hörnet. Vårt bord var stort och dekorerat med handmålade servetter och efter att vi satt oss ner kommer den första positiva chocken!
Bakom ryggen på Lars lyser ett starkt vitt sken från köket, dörren slår upp och ut kommer "servitrisen" med en tre meter lång planka fylld med hjärtformat bröd.
Förrätten är "rosa mat" i form av rödlkök, hjärtformat bröd&smör och en äpple&rödbetsröra. 

Skådespelet är igång och vi är med! Varje karaktär (som spelas av Lia och hennes vän Jana) presenteras med dunder och brak, självklart med ljussatta entréer.

Under middagen bjuds vi på dragspelsmusik, poesiuppläsning, relationsrådgivning, Lady&Lufsen-scen och en helt galen "turist-papparazzi" som rullar runt på golvet och fotar. Inte nog med det så bevittnade vi en extremt vild dessertuppläggning, jag var uppslukad av den med skräckblandad förtjusning och glömde helt bort att ta bilder på det...
Mitt under middagen byts för övrigt min Lars ut mot en karaktär och vi spelar med. 

Jag är inte så mycket för varken julklappar eller presenter men en upplevelse som det här var något av det bästa jag fått vara med om! Det kändes som att vara vaken i en otroligt underbart rolig och häftig dröm. Lia och Jana är grymma underhållare med en never ending fantasi och ett konstnärsskap som träffar oanade höjder! Jag önskar att alla skulle få vara med om något liknande!
Vår förhoppning är att få kunna boka något liknande med dem till Larssons Lada framöver. 
 

Ladugårdsbröllop M & C

Redan vid första mötet med Malin och Chris i min studio så var jag tokkär i dom två och deras bröllop. Helt svettig av glädje och engagemang när dom lämnade studion, sådär som när man varit på en bra första dejt eller nåt. Deras stil stämde så bra in på min smak och deras personligheter är bara så lovable!

Malin och Chris gifte sig troligtvis på en av de varmaste julidagarna förra året. Inte ett klädesplagg var torrt denna heta sommardag, under vigseln stekte solen på och svetten rann i allas pannor och kläderna klibbade. Själv älskar jag värme, även den där extrema.
På landsbygden i Strängnäs hade Malin och Chris nyligen köpt huset intill Malins föräldrahem, en verklig lantisidyll! Jag fick uppleva ett starkt moment med Malins mamma när vi stod och kikade ner för grusvägen som var mellan deras hus och någon av oss säger "Tänk när små fötter kommer springa mellan de här husen...".
Precis innan vi ska åka iväg för porträttbilderna undrar Malins mamma om hon vill att vi tar fram hästarna för några bilder på gården? Gissa mitt svar!

Ladan de hade bröllopet i var sådär snyggt rå och Malin & Chris hade omsorgsfullt dekorerat den med handmålade skyltar, gamla bröllopsfoton från deras släkt, resväskor, gamla böcker, udda stolar, tavlor och givetvis ängsblommor.
Detta är ett litet axplock från deras bilder =)
 

Det som är menat att bli

Det som är menat att bli, det kommer till en, om man vågar släppa kontrollen och följa hjärtat.

Vi reser hem från ett skönt julifirande i Åre, under vistelsen träffar vi på två superfina hundar som hälsar kärleksfullt med nospussar. Det är två whippets, hundrasen som jag velat ha sedan 12-års ålder. Vi har pratat länge om att skaffa en andra hund, men mest på skoj, tänkt ”JA visst” och sedan ”Nej” och inte mer med det.
Men något hände med oss efter att vi tydligt sagt ”Nä, en till hund ska vi inte ha” till Lars syster under julhelgen. På vägen hem börjar vi prata mer om whippets och Lars säger att vi nog måste ha en sån där. Vi kör längst fina skogsvägar och mitt i samtalet om logistiken kring en till familjemedlem så dyker ett speciellt moln fram på himlen. Format som en whippet förstås. Vi ler och tänker ”Någonting talar med oss”.

Jakten på uppfödare börjar och det känns viktigt för oss att allt känns rätt. Med Miso blev allt perfekt och där hittade vi den bästa uppfödare man kan tänka sig, som följt oss under Misos liv och även blivit en väldigt kär vän. Vi kontaktar flera whippetuppfödare och får ganska snabbt svar. Lars läser högt från ett av mailen ”vi bor på en liten ö utanför Enhörna” och jag säger ”Sluta, vad skriver dom?!”. Men det är sant, uppfödaren vi haft minst information från bor alltså på en liten egen ö precis utanför vår by. Ödet, som vi tror så starkt på, talar till oss. 

Mötet med uppfödaren till vår nya familjemedlem blir ett riktigt äventyr. Vi får en destination där vi ska möta upp Christer som ska hämta oss med båt. Det ångar från vattnet och isen har redan börjat lägga sig, Christer är pratglad och allt känns väldigt avslappnat. Det känns som att vi är på en äventyrlig dejt när båten bryter igenom isen under den 10 minuters långa båtfärden påväg till deras ö. När vi kommit fram till ön hoppar vi av båten och jag behöver ta någon sekund och bara ta in drömmen vi befinner oss i. Solen strålar och färgerna på sjön och isen är helt magisk. Ön är idyllisk och jag längtar att få komma dit när växtligheten börjat gro. 
Christer har förvarnat oss många gånger att huset på ön är ”ett riktigt hundhus, där även jag och Lisa får bo”, han öppnar dörren till en primitiv och enkel stuga och ut springer ett 15-tal glada whippets. Vi sätter oss på huk och blir helt översköljda av pussar från glada whippets. Himmelriket.
Jag undrar hur sjutton vi ska kunna välja från alla de där underbara, fina hundarna. Till slut har vi lyckats välja ut två favoriter som vi fokuserar på för att se hur dom är och hur de skulle passa in i vår familj.
En evighets väntan, i verkligheten några dagar, så får vi äntligen besked om att vår Sigge finns ledig för oss att köpa.

Välkommen hem Sigge, du har hittat rätt! <3

 

Cecilia & Mats vintersaga

Cecilia och Mats är två väldigt varma och kärleksfulla människor som gifte sig en kall men snögnistrande februaridag för snart ett år sedan. 
Cecilia & Mats bor precis i husen intill min studio i Årsta men hade hittat mig på andra sätt, extra glad blir jag förstås att från mina studiofönster kunna kika upp mot deras höghus. 
Några veckor innan deras bröllop hade Cecilia varit modig och fotats i underkläder ute i snön så jag visste att iallafall hon var duktig på att härda ut, för konstens skull. Detta var en present till Mats, så han visste förstås inget då, men hade han bara kikat ut genom fönstret hade han kunnat skymta sin blivande fru iklädd underkläder, ute i snön, haha!
När vi fotade porträtten var båda två riktigt tappra och trots att det blåste isvindar så håret flög och det isade i deras händer, näsor och med skallrande knän så sa dom "Lite till" och jag tackade och tog emot för varje minut dom gav mig ute i den vackra snön tillsammans med deras värme. 
Känns så himla fint att plocka upp bröllop från förra vintern och nu blogga dem =)

Victoria & Tommy

Det är perfekt att sitta och blogga sommarbröllop nu när längtan efter sol är som starkast! Det ger en liten kick av att påminnas om att snart kommer knopparna på träden explodera och man får hänga undan vinterjackan som jag börjar bli rätt trött på nu.. 
Och ett soligt bröllop i sommar åh, det är det finaste att kika tillbaka på. 
Ett av mina starkaste bröllopsminnen någonsin är från Victoria & Tommys bröllopsdag på Lidingö. 
Tommys reaktion efter att ha läst Victorias handskrivna brev var så rörande starkt att jag får gåshud varje gång jag tittar på de här bilderna från deras första möte.
Att dom här två dessutom är supersköna människor att ha och göra med gjorde mitt jobb till en fantastisk arbetsdag, ren lycka!